• Vull rehabilitar un espai per dedicar-lo a centre cultural. Puc optar a la Filadora?

  Els diners de Filadora estan pensats per projectes que es puguin dur a terme ja i que tinguin un retorn directe per a la ciutadania. Per tant, no entraria la rehabilitació, sinó el projecte cultural que estigui previst que s’hi faci.

 • Tinc un projecte molt avançat però està previst que s’estreni el 2022 perquè amb les restriccions per coronavirus no em puc arriscar a que me’l suspenguin. Puc optar a la Filadora?

  El projecte s’ha d’estrenar el 2021, no s’ha de completar tot el projecte, però sí estrenar-lo.

 • El meu projecte per la Filadora és una exposició o una activitat però no sé on fer-la. M’ajudeu a pensar un lloc?

  No, la Filadora només aporta es diners. Hauries de pensar tu l’espai i proposar-lo en el pla.

 • Som un col·lectiu amb projecte però no estem constituïts com empresa i tampoc tenim CIF. Quina documentació hem d’aportar?

  Heu d’omplir el document on consta que algú de vosaltres té un compte bancari i es presenta com a representant del col·lectiu.

 • El meu projecte consisteix en publicar un llibre, o un disc, o un receptari, però no tinc data de publicació; em puc presentar a la Filadora?

  La presentació de l’obra ha de ser, com a molt tard, el 31 de desembre de 2021.

 • Sóc una persona individual, i tinc idea per un projecte, però no sé com materialitzar-lo, com puc presentar-me a la Filadora?

  Les persones individuals poden presentar-se a la Filadora sense cap problema. Per fer-ho, s’ha d’omplir el formulari amb les dades concretes que demana, és a dir amb el projecte aterrat en activitats i propostes concretes, no es pot presentar només una idea.

 • Es poden presentar dos projectes per part d'una mateixa entitat?

  Donada l’alta participació que s’espera a la Filadora, no es poden concedir dues ajudes a la mateixa entitat.

 • Puc presentar-me amb un projecte que no es fa a Barcelona ciutat, sinó a l’àrea metropolitana?

  No. Els projectes s’han d’executar a la ciutat de Barcelona ja que Barcelona en Comú és un partit municipalista amb seu en aquesta ciutat.

 • Tinc un projecte cultural que he presentat a una altra beca o subvenció, és compatible?

  No, no pots optar a les dues subvencions. Hauràs de triar quina de les dues et convé més pel teu projecte.

 • Tinc un projecte que no és exactament de cultura, però que respon als criteris de resiliència, sostenibilitat i justícia que s’apunten a les bases de la Filadora. M’hi puc presentar?

  Volem que els projectes estiguin centrats en qualsevol manifestació cultural (arts plàstiques, arts escèniques, literatura, música, etc.), però si creus que els valors del teu projecte mereixen estar a la Filadora, argumenta-ho bé i pensa quins criteris que vols destacar per tal de convèncer al comitè.

 • Soc de nacionalitat estrangera però estic empadronada a Barcelona. Em puc presentar a la Filadora? I si formo part d’un col·lectiu?

  Per participar a la Filadora cal tenir un NIE o un CIF conforme l’adreça fiscal de la persona responsable està localitzada a Espanya. Si formes part d’un col·lectiu amb altres persones de diverses nacionalitats, cal que al menys una de les persones responsables tingui la seva adreça fiscal a Espanya.

 • Estic empadronat/da fora de Barcelona, però el meu projecte es desenvoluparà a Barcelona. M'hi puc presentar?

  Sí, no hi ha problema en que visquis fora sempre i quan el projecte tingui lloc al nostre municipi.