Què és?

Arranca la primera convocatòria de La Filadora, un programa per finançar projectes d’entitats i d’iniciativa ciutadana, que es nodreix d’excedents de sou de càrrecs públics electes de Barcelona En Comú a l'Ajuntament dels anys 2015 i 2016.
Des de Barcelona En Comú volem posar fi as privilegis polítics i posar la política al servei de la ciutadania, i, per aquest motiu, al codi ètic de la nostra organització hem fixat un límit salarial de 2.200 € mensuals. Com que el sou que ingressen, aprovat pel plenari municipal, és molt més elevat, els càrrecs electes de Barcelona En Comú donen la diferència a aquest fons per a projectes socials i solidaris. 
La Filadora neix amb la il·lusió de teixir una xarxa d’iniciatives de la societat civil organitzada que lluitin per la transformació social, política i econòmica cap a un model de ciutat més just, equitatiu i solidari.

Aquesta primera edició està dotada amb 216.000 €, que es distribuiran en 6 propostes de ciutat i 20 accions als barris, i deixarem una tercera línia per donar suport a campanyes i accions puntuals. Els projectes seleccionats podran aconseguir fins a 15.000 €.

Col·lectius, plataformes de moviments socials, associacions, cooperatives sense ànim de lucre i fundacions, us animem a presentar propostes. Volem retornar aquests diners públics, posar-los en comú i compartir-los per impulsar projectes que millorin la qualitat de vida dels veïns i les veïnes de Barcelona. Fem créixer l'autogestió, la reivindicació, la denúncia i la construcció des de baix per teixir conjuntament la ciutat que volem.

Des d'aquesta web us podeu descarregar les bases de la convocatòria i una guia de presentació de propostes, enviar-les a través d’un formulari i, posteriorment, accedir a la votació dels projectes seleccionats.

#CompartimValors #CompartimRecursos