Què és?

Arranca la segona edició de La Filadora, un programa per impulsar projectes d’entitats i d’iniciativa ciutadana que enforteixin el teixit social dels barris i la ciutat, i que es nodreix de la diferència entre el sou que reben els càrrecs electes de Barcelona En Comú (alcaldessa i regidors) i el que cobren realment segons el nostre codi ètic.

Des de Barcelona En Comú volem posar fi als privilegis polítics i posar la política al servei de la ciutadania. De les primeres coses que vam proposar al ple de la ciutat va ser abaixar els sous dels i les representants polítics, però CiU, PP, PSC i Ciutadans van votar en contra, i els sous dels càrrecs públics van quedar com estaven en el mandat anterior. Però a Barcelona En Comú tenim un codi ètic que estableix que les persones de l’organització que treballen a l’Ajuntament cobrin un salari màxim de 2.200 euros. Llavors, ens vam proposar destinar la diferència entre el sou que reben els càrrecs públics electes de Barcelona En Comú i el que cobren realment segons el nostre codi ètic a projectes socials de la ciutat. 

Així neix La Filadora, una iniciativa que promou projectes de transformació social que tenen com a vocació enfortir el teixit social, teixir relacions, potenciar la creativitat als barris, la vida comunitària, la igualtat d’oportunitats, l’empatia i la diversitat.

Aquesta segona edició està dotada amb 174.500€, que es distribuiran en 6 propostes de ciutat i 16 accions als barris, i deixem una tercera línia per donar suport a campanyes i accions puntuals que no puguin optar a la convocatòria anual de La Filadora, pel seu abast puntual o import reduït. Els projectes seleccionats podran aconseguir fins a 15.000 € si són de ciutat o 4.500 € si són de barri.  

Col·lectius, plataformes de moviments socials, associacions, cooperatives sense ànim de lucre i fundacions, us animem a presentar propostes. Volem fer créixer l'autogestió, la reivindicació, la denúncia i la construcció des de baix per teixir entre totes la ciutat que volem.

Filem comunitat, filem barri, filem ciutat… enfilem un any més La Filadora!