Què és?

Filadora és un programa per impulsar projectes d’entitats i d’iniciatives ciutadana que enforteixin el teixit social dels barris i la ciutat. Es nodreix de la diferència entre el sou que reben els càrrecs electes de Barcelona En Comú (alcaldessa i regidors/es) i el que cobren realment segons el nostre codi ètic. És a dir, davant la nostra proposta d’abaixar els sous dels i les representants polítics, que CiU, PP, PSC i Ciutadans van tombar, vam decidir que tot el que superava el salari màxim que havíem establert per a aquests càrrecs es destinaria a un fons social i solidari.

En les dues edicions anterior s'han impulsat 48 projectes d'iniciativa ciutadana, que han beneficiat col·lectius diversos, com ara persones amb problemes de salut mental, dones víctimes de violència masclista, joves en risc d’exclusió social, gent gran, persones que pateixen pobresa energètica o persones migrants. 

La tercera edició de la Filadora està dotada amb 100.000 euros, que enguany es dedicaran a promoure projectes culturals. Parlem d’obres de teatre, exposicions, cicles de concerts o de cinema, tallers o activitats lúdiques que necessitin una empenta econòmica per a tirar endavant. Barcelona és una ciutat creativa, una ciutat que estima la cultura, i conscients de la situació que està vivint el sector, volem aportar el nostre petit gra de sorra.

Si formes part d'un col·lectiu, moviment social, associació, cooperativa sense ànim de lucre, fundació, o tens un projecte propi que vols dur a terme, t'animem a presentar la teva proposta. Volem fer créixer l'autogestió, la reivindicació, la denúncia i la construcció des de baix per teixir entre totes la ciutat que volem.

Filem comunitat, filem barri, filem ciutat… enfilem un any més la Filadora!